RESPONSABILITATE SOCIALA (S)

Impact
real asupra atingerii obiectivelor măsurabile

POLON-ALFA S.A. promovează practici de afaceri etice, luptă pentru salarizare egală și siguranța angajaților. Implicarea activă în rezolvarea problemelor sociale este, de asemenea, un aspect important al companiei noastre. Ne străduim în mod constant să construim o reputație corporativă pozitivă, care să atragă noi clienți și angajați valoroși.

Angajăm peste 400 de angajați, care sunt prioritatea noastră principală. Respectul pentru drepturile omului, locurile de muncă sigure și stabile și respectarea cerințelor și reglementărilor de sănătate și siguranță sunt valori fundamentale integrate în managementul companiei noastre la fiecare nivel. Evaluăm în mod regulat riscurile profesionale la locurile de muncă individuale și ne asigurăm că angajații primesc beneficii și că drepturile lor conform Codului Muncii și reglementărilor interne sunt respectate.



Activitățile specifice POLON-ALFA care afectează
responsabilitatea socială

1

A fost realizat din nou un „Sondaj de satisfacție a angajaților” cuprinzător, incluzând toate aspectele muncii la fabrica de producție din Bydgoszcz și la birourile regionale din întreaga țară. După ce am analizat propunerile depuse, am trecut la implementarea acestora.

2

Am dezvoltat și lansat un program pilot cuprinzător pentru evaluarea și dezvoltarea profesională a angajaților fabricii de producție. Programul include o evaluare a competențelor, o cale de dezvoltare și formare internă care oferă oportunități de avansare prin participarea la recrutări interne. Am lansat o serie de cursuri de formare internă pentru a sprijini angajații să își îmbunătățească abilitățile și calificările profesionale.

3

Evaluăm în mod regulat cererile KAIZEN transmise de angajați și le punem în aplicare. Bonusuri suplimentare se plătesc celor care depun cererile.

4

Pentru imbunatatirea conditiilor in parcarea angajatilor, i-am nivelat suprafata, iar iarna asiguram deszapezire. Am îmbunătățit siguranța la trecerea de pietoni din fața uzinei prin instalarea de iluminat suplimentar și refacerea trotuarului.

5

Angajații companiei au format o echipă numită „POLON-ALFA,” care a participat activ la campania națională „ORAȘE ACTIVE – CAPITALA CICLISTĂ A POLONIEI,” integrând toți participanții, promovând protecția mediului si un stil de viață sănătos.

6

Clienții și angajații companiei – pe perioada desfasurarii celui de al XXX-lea Jubileu al Atelierelor Naționale ‘Semnalizare de Incendiu și Automatizare SAP 2024’ (12-15.06.2024, Cukrownia ŻNIN) au pregătit mobilier de grădină (șezlonguri, bănci-mese, bucătării de noroi și un leagăn), care au fost donate Casei de Copii de Tip Familial din Bydgoszcz, Polonia.

7

Am participat la o întâlnire cu cercetașii mai mari dar și cei mai tineri din Trupele de Cercetași „Las” în timpul taberei lor din satul Pólko, lângă Koronowo, Polonia, unde am discutat despre sursele de incendiu, cum să prevenim incendiile și cum să ne protejăm de acestea. Scopul acestei inițiative a fost de a le reaminti copiilor cât de periculos poate fi un incendiu și de a-i învăța regulile de siguranță la incendiu.

Satisfacția angajaților este o prioritate

La POLON-ALFA S.A., am realizat anual „Sondajul de satisfacție a angajaților” în rândul tuturor angajaților companiei, atât din Bydgoszcz, cât și din birourile regionale.

Rezultatele arată că marea majoritate a angajaților își exprimă sentimente pozitive cu privire la munca lor, unde pot conta pe sprijinul supervizorilor și colegilor lor.

Răspunsurile confirmă faptul că POLON-ALFA S.A. este o companie stabilă și prietenoasă, în care angajații au încredere.

În special, 92% dintre angajați le place jobul și se simt confortabil în ea.

Rezultatele detaliate ale acestui sondaj intern au fost puse la dispoziția tuturor angajaților – pe panouri de buletin și prin e-mail.

Recunoscând că există încă domenii pe care le putem îmbunătăți, vom lucra împreună pentru a crește confortul, a îmbunătăți comunicarea și a perfecționa continuu condițiile de lucru în compania noastră.

Sperăm că următoarea ediție a sondajului, după implementarea sugestiilor făcute până acum, va da rezultate și mai bune.