GUVERNANȚA CORPORATIVĂ (G)


Transparență și responsabilitate

Ne dăm seama că un bun sistem de guvernanță corporativă echilibrează interesele diferitelor părți: acționari, management, clienți, furnizori, instituții financiare, guvern, precum și comunități locale și, astfel, promovează o utilizare mai eficientă a resurselor companiei.

Activitățile
specifice POLON-ALFA care afectează guvernanța corporativă

1

Din 2019, compania a pregătit un raport intern care descrie acțiunile legate de ESG întreprinse în întreaga organizație. În anii următori, au fost efectuate și audituri ESG externe, iar rapoartele din aceste audituri, împreună cu concluziile și sugestiile, ne ajută astăzi să urmărim eficient rezultatele din implementarea activităților de afaceri, în ceea ce privește impactul acestora asupra aspectelor de sustenabilitate.

2

În 2021, POLON-ALFA a comandat ERM, o firmă de consultanță reputată, să efectueze un audit ESG (Nivel 1). Rezultatele raportului au fost pozitive; confirmarea conformității organizației cu cerințele de reglementare și bunele practici. Acest audit a fost repetat în 2023.

3

Am implementat un program de bonusuri transparent și obiectiv pentru a evalua în mod transparent fiecare Angajat. Ne dăm seama că un sistem de bonusuri bine stabilit își concentrează activitățile pe obiective importante pentru organizație, stimulând și un comportament dezirabil din punctul de vedere al companiei.

4

De la 1 ianuarie 2024, în POLON-ALFA au intrat în vigoare trei reglementări importante. Ne vor ajuta pe toți să construim o companie care stabilește standarde și care aspiră să funcționeze conform celor mai înalte standarde.
Primul este CODUL DE ETICĂ, care este un set de valori și standarde de conduită care ar trebui să ne ghideze în fiecare domeniu al vieții noastre profesionale. Aderarea la acesta de către toți angajații din companie permite îmbunătățirea relațiilor dintre oameni și mediul de lucru creat de POLON-ALFA.
Un alt document este REGULAMENTUL SISTEMULUI INTERN DE Anunțare – un instrument pentru angajații cărora li s-a permis să raporteze potențiale nereguli sau comportament neetic în siguranță și în mod confidențial. A fost introdus pentru a spori confortul angajaților și pentru a se asigura că principiile dreptății și corectitudinii sunt respectate în munca de zi cu zi.
A treia, POLITICA DE PREVENIRE A CORUPȚIEI, este un element cheie în operațiunile companiei, demonstrând angajamentul nostru de a crea o afacere transparentă și onesta. Implementarea acestei Politici este o expresie clară a hotărârii întregii companii de a crea un mediu etic și sigur.