POLON 6000 - Elosztott architektúrájú központ

A POLON 6000 tűzjelző központot a tűzveszély észlelésére és jelzésére tervezték, miután a vele együttműködő érzékelőktől és kézi jelzésadókból információkat kapott. A központ koordinálja a rendszerben lévő összes eszköz működését, és dönt a tűzjelzés megindításáról, a jelző- és tűzoltó berendezések beállításáról, valamint az információk továbbításáról a felügyeleti központba vagy a felügyeleti rendszerbe. A POLON 6000 központot különböző típusú létesítmények tűzvédelméhez ajánljuk, különösen nagy létesítményekhez, pl. szállodák, irodaházak, raktárak, történelmi épületek, "intelligens" épületek, amelyekben nagyszámú együttműködő tűzvédelmi automatizálási eszköz található. Könnyen integrálható számos, a piacon már létező épületbiztonsági irányítási rendszerbe. A központ megfelel az EN 54-2, EN 54-4 szabványok követelményeinek.

Gwarancja
5 év

A POLON 6000 tűzjelző vezérlőegységet moduláris eszközkoncepció alapján, elosztott architektúrával tervezték.
Számos különböző típusú, szabványos burkolatba helyezett, egységes modulból áll, amelyek külön-külön, vagy egymással összekapcsolva (az úgynevezett csomópontok) a védett létesítmény különböző pontjain, akár egymástól távol is elhelyezhetők.
Az egy csomóponton belüli összes modult és a köztük lévő csomópontokat közös, kettős (redundáns) digitális kommunikációs busz köti össze.
A vezérlőegység skálázható – szabadon összeállítható a létesítmény egyedi igényeihez igazodó mennyiségű modulokkal és csomópontokkal, és szükség esetén további burkolatokkal és berendezésekkel bővíthető.
Ez a megoldás lehetővé teszi a szükséges vezérlőpanel-berendezések optimalizálását, a szükséges helyekre történő telepítést, és ezáltal a telepítési költségek csökkentését, miközben nagyon magas rendszerbiztonságot biztosít.
Ezt a duplikált processzorvezérlők, kommunikációs buszok és a csomópontok közötti kábelkapcsolatok alkalmazása garantálja.
A POLON 6000 vezérlőpanel 10” méretű érintőképernyővel ellátott PSO-60 vezérlőpanelekből, funkcionális modulokból áll: MLD-61 és MLD-62 felügyeleti vonalak, MKS-60 vezérlővonalak, MPK-60 relékimenetek, MWS-60 potenciálkimenetek, MPW-61 nagyfeszültségű relékimenetek, MWK-60 vezérlőbemenetek, MZP-60 tápegység, MD-60 nyomtatómodul és MTI-61, MTI-62, MTI-63 átviteli modulok.
A vezérlőpanelek és modulok szabványos méretű szekrényekbe vannak beépítve, amelyek mechanikusan összekapcsolhatók, hogy kettős, hármas vagy többszörös szekrényt alkossanak.
A mechanikusan összekapcsolt burkolatok panelcsomópontot alkotnak.
A központnak legalább egy csomóponttal kell rendelkeznie, amelybe az 1-es számú PSO-60 főközpontot szerelik.
Ez a vezérlőpanel úgynevezett “fő csomópontja”.
Ez a vezérlőpanel úgynevezett fő csomópontja, és a berendezésben csak egy lehet.
A vezérlőpanel többi berendezése az ún.
A központ többi berendezése úgynevezett “távoli csomópontokból” áll, amelyeket a központ fő csomópontjához kell csatlakoztatni. A csomópontok közötti kommunikáció duplikált kábelkapcsolaton (RS-485) vagy duplikált optikai szálpáron keresztül történik.
Minden csomópontot fel kell szerelni egy tápegységgel.
Minden panelcsomópont rendelkezhet vonalmodulokkal, amelyekhez a felügyeleti vonalak csatlakoztathatók, valamint vezérlő-irányító modulokkal a tűzautomatizálási berendezések közvetlen vezérlésére vagy vezérlésére.
Minden egyes magaslati csomópont tartalmazhat egy PSO-60 vezérlőpanelt, amely magaslati másodlagos kezelőterminálként működik.

specifikáció:
  • Tápfeszültség (alap) 230 V
  • Tápfeszültség (tartalék) 2 db.12 V 17 Ah-tól 134 Ah-ig
  • A rendszerben lévő felügyeleti vonalak száma 396
  • Maximális áram a felügyeleti vonalon 50 mA
  • A pontérzékelők maximális száma hurokvonalonként

    250 - POLON 6000 protokoll; 127 - POLON 4000 protokoll
  • A pontérzékelők maximális száma sugárirányú vonalonként 32
  • Riasztási változatok száma 15
  • A megfigyelési körzetek száma 99 000
  • A hagyományos zónák száma a rendszerben 792
  • Jelzővonalak (potenciál) 600
  • Potenciálmentes relé kimenetek a vezérlőpanelen 1000
  • Vezérlővonalak száma 1200
  • Az összes modul maximális száma 1089
  • Az adott típusú modulok maximális száma 99
  • Üzemi hőmérséklet -10 °C-tól +40 °C-ig