MEDIU (E)


Cele mai bune practici pentru dezvoltarea durabilă

Activitățile noastre curente sunt rezultatul eforturilor anterioare. Desfășurăm activități de mediu de mulți ani, care se vor intensifica odată cu elaborarea unei strategii de dezvoltare durabilă.

Emisii de gaze de seră

Recunoaștem că emisiile de gaze cu efect de seră sunt o cauză majoră a schimbărilor climatice. Prin urmare, prin gestionarea acestor emisii, influențăm într-un mod real cât de repede vor progresa schimbările climatice. Decarbonizarea și direcția neutră din punct de vedere climatic a economiei europene reprezintă în mod clar noi provocări pentru fiecare companie.

Economia în buclă închisă (GOZ)

La POLON-ALFA, introducem elemente ale unui sistem economic regenerativ care minimizează consumul de materii prime și volumul deșeurilor, precum și emisiile și pierderile de energie, prin crearea unei bucle închise de procese. În cursul acestora, deșeurile generate de unele procese sunt folosite ca materie primă pentru altele, reducând astfel cantitatea totală de deșeuri de producție pe cât posibil. Tranziția de la o economie liniară este un obiectiv important al Uniunii Europene și, în consecință, al oricărei întreprinderi moderne.

Gestionarea deșeurilor

La unitatea de producție din Bydgoszcz, gestionăm deșeurile în conformitate cu toate reglementările europene aplicabile. Știm că nevoia de a respecta normele, obligațiile și standardele de mediu este independentă de dimensiunea, natura și profilul entității de afaceri. Ne străduim să eliminăm cantitatea de deșeuri generată și, astfel, să optimizăm costurile suportate pentru eliminarea acestora. Gestionarea rațională a deșeurilor pe care o desfășurăm, servește la implementarea conceptului de dezvoltare durabilă și, în același timp, este o expresie a responsabilității noastre față de soarta viitorului.

Activitățile
specifice POLON-ALFA care afectează mediul

1

Am decis deja să trecem de la vehiculele diesel tradiționale la mașinile hibride în 2019. Înlocuirea regulată a mașinilor în flota unei companii aduce beneficii tangibile și reprezintă o investiție într-un viitor durabil. Aceasta este în primul rând o reducere a emisiilor de dioxid de carbon, reducând astfel amprenta de carbon, precum și economii de combustibil și eficiență energetică crescută. Decizia de a trece la vehicule hibride este un pas către o mobilitate mai ecologică și mai responsabilă pentru compania noastră.

2

În 2023, am instalat un sistem fotovoltaic pe acoperișul fabricii de producție din Bydgoszcz. În următorii ani, o extindere a centralei fotovoltaice va fi implementată ca parte a obiectivelor organizației de sustenabilitate și atenuare a schimbărilor climatice.

3

Pentru a monitoriza și a utiliza eficient consumul de energie electrică, am început să instalăm contoare detaliate de electricitate în toate departamentele unității noastre de producție.

4

A fost lansat sistemul de analiză detaliată a timpului mașinii „GOLEM OEE MES™”, permițând o utilizare mai eficientă și mai economică a mașinilor și echipamentelor.

5

Ca parte a măsurilor pro-mediu, a fost pregătită o schimbare în tehnologia de producție, care a dus la posibilitatea eliminării cazanului pe ulei și, astfel, a redus semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră (GES) Scope 1.